14 Mayıs 2015 Perşembe

O hamburger :)

Merhaba,

              Hani bazen evde fast food yemek istersiniz,hem pratik olsun hemde sevdiğinizden.İşte eşimle böyle düşündüğümüz bir gece hamburger yapmaya karar verdik.Peki ne mi oldu ?


Tabiki ben her zaman ki gibi olayı abartarak hazır hamburger köftesi kullanmayı sevmediğimden "O" sulu lezzetli hamburger'i yapalım dedim.

Tek çekilmiş dana döş kıyma ve gerekli tüm malzemeleri sağladık.Saat 18:00 gibi kolları sıvadık ve hamburger ekmeğinide bol tahıllı bugday unundan yapmaya karar verince saat 20:00'da nihayet hamburgerimizi yiyebildik.Bu maceramızın detaylarını da uzun sürecek olsada paylaşmak bile benim için zevk :)


Hamburger köftesi için malzemeler;

500 gr dana döş kıyma
"Not: mutlaka tek çekilmiş olmalı ki içinde et parçacıkları kalarak suyu tutabilsin"
3 tatlı kaşığı pekmez
3 tatlı kaşığı galeta unu
2 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
"Not:sirke kaliteli olmalı yoksa etten sadece ekşimsi bir tat alırsınız,beyaz şarap sirkesi yemeklerde kullanım için çok uygundur"
1 Soğanın rendesi
1 diş sarımsak rendesi
tuz
karabiber

Uygulama;

Tüm malzeme'yi 2-3 dakika çok baskı uygulamadan yoğurun.Kıymayı çok ezmemek burda etin içerisinde su tutup lezzetli olması açısından çok önemli.
Bu harcımızdan 2 veya 3 adet (ne kadar büyük ve sulu bir köfte istediğinize bağlı) hamburger köftesi yapıp bir kapta üzeri strecle örtülü şekilde 1 saat buzdolabında bekletin.


1 saat sonrasında yağsız ısıttığınız yapışmaz tavada her bir yüzeyini 2 dakika mühürleyin.Mühürleme işleminden sonra tavaya biraz sıvıyag alın ve köftelerinizi pişirin.Fazla abartmayın :) kurumalarını değil sulu sulu olmalarını istiyoruz.








Böylece hamburger köftelerimiz hazır.Ekmek tariflerini ve hepsinin bir araya getirişinide önümüzdeki 1-2 gün içinde sizlerle paylaşacağım.

Afiyet olsun.

Güzel günlere,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder