16 Mayıs 2015 Cumartesi

Hamburger ekmecikleri;

                Küçücük tazecik bol tahıllı hamburger ekmeklerinin tarifi sizlerle;

Malzemeler;

2.5 bardak bol tahıllı bugday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı ınstant kuru maya
1/2 bardak su
1 çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
(1 yemek kaşığı uzerine surmek için ayırın)
üzeri için susam

Uygulama;

öncelikle sıvı malzemelerimiz olan yoğurt ,zeytinyağı ,yumurta ve suyu çırpıyoruz.(su ılık olmalı)ve yumurtanızda buzdolabından degil oda sıcaklığında bekletilmiş olmalı.Çırpma işlemini devam ettirirken içerisine 2 tatlı kaşığı kuru mayayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpıyoruz.

Unumuzu eleğimize alıp içerisine tuz ve şekeri ekleyerel eliyoruz tezgahımıza.Ve havuz gibi ortasını açarak sıvı malzememizle buluşturup yoğurma işlemine başlıyoruz.

Güzel kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra,cam bir kap ile üzerini kapatarak 15 dakikalık ilk mayalanmaya bırakıyoruz.15 dakika sonra tekrar azıcık yoğurup hamburger ekmeği şekillerimizi verip 2.mayalanma işlemi için üzerilerini strecle kapatarak 45 dakika bekletiyoruz.ve son olarak mayalanan ekmeklerimizi 190 derecelik turbo ayarlı fırında uzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

dilerseniz üzerine yoğurt sürerek susam serperek pişirebilirsiniz.

Not: yoğurt yerine su veya yumurtada surebilirsiniz susamlarınızı serpmeden.










Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder