Bilgisayar başında gözlerim ağrıyana kadar çizim yaptım geçen gün :) ,hafif bir rüzgar vardı
birazda güllü süt aldım yanıma terasa çıktım,komşu çiftlikten gezmeye gelmiş keçiler kuzular bizim mahalleye :)
seslendim "keçi sütü var mı Salih abi? "
"var tabi"
Tabiki var , komşu çiftlik nede olsa, akşamüstünü bulmadı kapıdan ses geldi, kahveye davet ettim ama çiftlikten dönmüş oda yorgun keçi sütünü bıraktı gitti, sağolsun :)
Koydum keçi sütünü cam şişeye yanınada dedemin bahçesinden enginarlarla taze soğanları,tekrar işe döndüm, ama aklım keçi sütünde
"ne yapsam bu sütle :) "
"Yoğurt"
evet hemde prebiyotik karadutlu yoğurt
dedemin bahçesinden çok güzel pişmiş karadut toplamıştım.Buzluktada sade activia vardı.Tüm malzeme mevcut yani.
Önce tarifini veriyorum daha sonra püf noktalarını :)
Malzemeler;
1 Lt tazecik keçi sütü
2 dolu yemek kaşığı sade activia
2 bardak karadut
2 yk şeker
Uygulama:
Öncelikle taze keçi sütünü tencereye alıp kaynatıyorsunuz.Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve arada bir karıştırın.Dereceniz varsa eğer 50 derecelik sıcaklığa ulaşınca sütünüz ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı activia ile sütünüzden 3-4 yemek kaşığını karıştırarak tencereye ekliyin.1-2 dakika devamlı karıştırın.Bir sos tenceresinde şekerle birlikte karadutları 7*8 dakika pişirin.Yoğurtları koyacağınız küçük kaplara paylaştırın.Üzerlerinede yoğurdunuzu koyun.Son olarak bir battaniyeye iyice sararak sıcaklığını korumasını sağlayın.Bu şekilde 6 saat muhafaza edin.Daha sonra sarsmadan buzdolabına kaldırın ve 12 saat'de buzdolabında dinlendirin.
Taptaze mis gibi keçi yoğurdu :)
Afiyet olsun
Meyveleri eklerken suyunu süzmeyi unutmayın,birde mutlaka 50 derecelik sıcaklığı 6 saat boyunca koruyun.Dilerseniz battaniyeye sarmak yerine fırını 50 dereceye ayarlayıp kapaklarını kapatarak mayalanmaya bırakabilirsiniz.
Fulya Çelik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder