6 Mayıs 2015 Çarşamba

Ev yapımı prebiyotik yoğurt

Merhaba,

           Bilgisayar başında gözlerim ağrıyana kadar çizim yaptım geçen gün :) ,hafif bir rüzgar vardı
birazda güllü süt aldım yanıma terasa çıktım,komşu çiftlikten gezmeye gelmiş keçiler kuzular bizim mahalleye :)

seslendim "keçi sütü var mı Salih abi? "
"var tabi"

Tabiki var , komşu çiftlik nede olsa, akşamüstünü bulmadı kapıdan ses geldi, kahveye davet ettim ama çiftlikten dönmüş oda yorgun keçi sütünü bıraktı gitti, sağolsun :)

Koydum keçi sütünü cam şişeye yanınada dedemin bahçesinden enginarlarla taze soğanları,tekrar işe döndüm, ama aklım keçi sütünde
"ne yapsam bu sütle :) "

"Yoğurt"

evet hemde prebiyotik karadutlu yoğurt 

dedemin bahçesinden çok güzel pişmiş karadut toplamıştım.Buzluktada sade activia vardı.Tüm malzeme mevcut yani.

Önce tarifini veriyorum daha sonra püf noktalarını :)

Malzemeler;

1 Lt tazecik keçi sütü
2 dolu yemek kaşığı sade activia
2 bardak karadut
2 yk şeker


Uygulama:

Öncelikle taze keçi sütünü tencereye alıp kaynatıyorsunuz.Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve arada bir karıştırın.Dereceniz varsa eğer 50 derecelik sıcaklığa ulaşınca sütünüz ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı activia ile sütünüzden 3-4 yemek kaşığını karıştırarak tencereye ekliyin.1-2 dakika devamlı karıştırın.Bir sos tenceresinde şekerle birlikte karadutları 7*8 dakika pişirin.Yoğurtları koyacağınız küçük kaplara paylaştırın.Üzerlerinede yoğurdunuzu koyun.Son olarak bir battaniyeye iyice sararak sıcaklığını korumasını sağlayın.Bu şekilde 6 saat muhafaza edin.Daha sonra sarsmadan buzdolabına kaldırın ve 12 saat'de buzdolabında dinlendirin.
Taptaze mis gibi keçi yoğurdu :)

Afiyet olsun





Meyveleri eklerken suyunu süzmeyi unutmayın,birde mutlaka 50 derecelik sıcaklığı 6 saat boyunca koruyun.Dilerseniz battaniyeye sarmak yerine fırını 50 dereceye ayarlayıp kapaklarını kapatarak mayalanmaya bırakabilirsiniz.

Fulya Çelik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder