9 Mayıs 2015 Cumartesi

Aydınlık bir cumartesi sabahına "GUNAYDIN",


          "mis kokulu limon çiçekleri"





Yoğun geçen bir proje teslim sürecinden dolayı malesef 1 gün arayla uzak kaldım "feslikan sokağından",

Ve yarın anneler günü,sabah bir mayhoşluk var üzerimde ne kahvaltı edesim var ne giyinesim , öylece yumuşacık pijamlarımın içinde bütün gün evde tembellik yapasım 

var.Ama yapılacak öyle çok iş var ki,hediyeler alınacak,kahvaltı yapılması lazım,öğlene yemek hazırlanacak,ve tabi bitmeyen projelerin tamamlanmasına çalışılacak....

Gücümü nasıl toplarım diye düşündüm ve işte...
fırından gelen mis gibi ekmek kokusu....

"Hamur Yoğurmak" ....

sen en iyisi bir hamur yoğur gerisi gelir dedim,mayaladım hamuru 30 dakika şişirttim,şimdi küçük ekmecikler pişiyor fırında.Tarifini bir sonraki yazımda sizlere paylaşacağım.

Ekmekler olana kadar da bir kahvaltı yapıp vücudu toparlamak lazım,

Kolay pizza veya ekmek üzeri şölen diyebiliriz bu tarife :)

Malzemeler:

2 dilim buğday ekmeği 
250 gr kaşar (yaklaşık 2 avuç dolusu rendelenmiş)
4*5 dilim sucuk
1 yeşil biber
2-3 tane cherry domates
zeytinyağı 
tuz
karabiber

sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası
bir tutam tuz
azıcık şeker :)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
1 diş sarmısak

Uygulama:

ekmeklerimizin üzerine sıvıyağda az ateste pişirdiğimiz salcalı karısmımızı ekliyoruz.Birazda en son üzerine dokmek için bırakıyoruz.Daha sonra ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini,sucukları domates ve biberleri yerleştirip son olarak kalan sosu tekrar üzerlerine ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik turbo ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.





Dilerseniz yanında 1 adet yumurtada iyi gider

:)

Afiyet olsun,

Fulya Çelik Beyatlı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder